tisdag 23 oktober 2012

Den överlevde

Nu har Alex varit borta väldigt väldigt länge och jag saknar honom.. Pratar med varandra via FaceTime när WiFin där nere fungerar. De har toppenväder och allting är jättebra. De kom till Las Vegas igår och stannar där en vecka. Häftigt! 

Här hemma rullar det på med jobb, träning och nu också pyssel med små nytillskott. I lördags morse hittade jag tre små duniga kycklingar under surhönan i hönshuset. Otroligt gulligt! Men så igår när jag kom från gymmet och gick ut för att stänga in hönsen så hittade jag en av kycklingarna på rygg i matskålen med huvudet på sidan och benen rakt ut, men så såg jag att den rörde sig lite grann så jag tog in den, värmde upp den och gav den vatten från nagelspetsen och efter en halvtimme hade den piggnat på sig så pass att jag kunde stoppa tillbaka den under hönan där ute, hon är ju varm och go där under magen.. Å tro på tusan att den överlevde! 

Kyckligen som nästan dog
Jag och mamma möts 05:15 nästan varje morgon för morgonpromenad, nästa måndag ska vi börja springa.. Det är inte helt enkelt när man inte sprungit på femton år ungefär och kroppsvikten är 30-40 kg mer nu än då.. Det är med tunga steg jag börjar på måndag, men vi ska kämpa på.. Målet är en halvmil, inte på måndag men om två-tre månader.. Verkar rimligt.. Håll en tumme..

 En helt annan sak, ägg, i affären står bara ett bäst före datum på kartongen men inte förpackningsdag, eller läggningsdag så att säga.. Kan tro att det är många ägg som åker i soporna för att datumet gått ut men att det i själva verkat är fräscht i tre månader till.. Ja, exakt, datumstämpeln förutsätter att äggen är rumstemperatur, vilket vi ju inte har.. Ett ägg håller i många månader i kylen.. 

Dags att krypa ner i sängen, upp och smygträna i morgon innan jobbet. 






Återkommer..





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar