måndag 3 juni 2013

Helgen och mvc

Ja så blev det sådär igen, helgerna rusar förbi och jag hinner inte med att uppdatera bloggen fören helgen redan är slut.
Nu är det måndag igen. Men för att summera helgen.. I fredags var jag till Stjärnsund och hämtade hem urverket till klockan som jag hållit på med sen i december, mer om den i ett annat inlägg. I lördags morse monterades urverket in i klockfodralet och jag fick vrida upp den och höra den börja ticka, ett fantastiskt efterlängtat ljud. Dagen spenderades mestadels i trädgården där jag anlade en ny rabatt, har planerat en grön/lime/gul rabatt med blodröda inslag i sen förra vintern och nu kände jag att jag inte kunde hålla mig längre. For till Bernö handelsträdgård på förmiddagen, förbi Granngården på väg hem för att köpa jord och sen hem för att sätta spaden i gräsmattan och börja gräva där landet skulle bli.
Hann knappt börja innan det blev dags att slita sig för ett träningspass på gymmet, riktigt varmt men det är ju tur det är skönt att svettas. :)
Hem och fortsatte med landet som kom att bli såhär;

Skuggrabatt med funkia, daggkåpa, ormbunke, akleja med mera. 
Jag blev riktigt nöjd och ser fram emot att den växer sig frodig. 

Efter detta skrev min kropp, jag gjorde mer än vad jag egentligen klarade av.. igen... Att vara gravid har visat sig vara helt fantastiskt, vetskapen om att ha en liten bebis i magen är obeskrivlig, jag är så lycklig! Det lilla mindre roliga är att det är betydligt enklare att inte vara gravid än att vara gravid, kroppen reagerar på så många olika sätt, för min egen del har allting hittills fungerat väldigt bra, allting förutom foglossning. Den kom för fem veckor sen och blir bara värre. Efter att landet var klart i lördags gick jag in och vilade och när det sen var dags för avfärd mot Sandviken för att se Småstadsliv fungerade inte min kropp alls. Svårt att gå och en hemsk smärta. Natten till söndag låg jag vaken. I söndags låg jag större delen av dagen med undantag för ett armpass på gymmet mot kvällen. I natt låg jag vaken i några timmar.. Nu känns det bättre.. 
Så, vad kan man dra för lärdom av detta? Anlägg inte en rabatt om du har foglossning. punkt. Jag måste på riktigt börja ta det lite lugnt nu. 

Idag var jag till MVC, trött och sliten vilket märktes på blodprovet. Eller så kanske blodprovet visade varför jag var så trött.. Mitt järnvärde var inte bra. Senast var det lågt men inte för lågt, nu var det för lågt.. Dags att äta järntabletter och hoppas det vänder tills nästa besök om två veckor. 
Om två veckor är det också dags för föräldrakurs, jag har ingen aning om vad jag har för förväntningar på det men det är säkert nyttigt att gå på. I övrigt börjar det bli dags att beställa barnvagn. En sån här vill jag ha
Kronan Duo/S med svängbara framhjul
Verkar vettig. 
Letar också efter en vagga, hoppas det ska dyka upp en på blocket snart. 
Fyra veckor kvar att jobba, jag hoppas på att kroppen ska hålla ihop i fyra veckor till, håll en tumme! 

Måsart på gräsmattan:)


Nu ska jag lägga mig på soffan och fortsätta läsa Dan Browns nya bok Inferno, verkar bra.

Återkommer.. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar