lördag 13 september 2008

Värme!

Träningen i Borlänge gick väl så där.. men det går väl åt rätt håll iallafall..

Direkt jag kom hem ställde jag mig i köket och gjorde köttbullar för första gången i mitt liv.. inte speciellt tidskrävande, och goda blev de. Det som är lite dumt med köttbullar är att jag jämför med farmors.. och det går inte, för ingen annan köttbulle kommer ens i närheten av smaken av farmors! Ja, så mina köttbullar smakade bra för att vara mina, och mycket bättre än köpta, men inte hälften så bra som farmors..

Sen kom pappa och vi kopplade in värmepumpen, Äntligen! Jag har fryst i flera veckor! Otrevligt! Igår hade vi 16 grader i sovrummet, det är INTE skönt! inte om hela huset är 16 grader.. skillnad om man bara ska sova i det..

Konstigt ändå att jag ens reagerar på att det är kallt.. Sista åren jag bodde hemma bodde jag i en friggebod på 10 kvm. Där inne hade jag en säng, en bokhylla och en gjutjärnskamin, el hade jag också, men den fick jag betala själv så elementet stog på frostfritt och gav 7 grader varmt. Gjutjärnskaminen eldade jag flitigt i i början, tills jag vaknade en natt av att stugan var rökfylld. Det var inte så trevligt, så efter det nöjde jag mig med mina 7 grader och en värmemadrass.. En dag när våren hade kommit tog jag ur innanfönstrena, drog även ur sladden till elementet, för det var ju vår. Men sen på kvällen när jag kom ut i friggan för att sova var det minusgrader, ja och vad gör man, springer in i huset, klär på sig långkalsonger, raggsockor och tröja.. å ut igen.. hårding!!

JA, å nu klagar jag på 16 grader.. illa...

Näe. Lite kaffe nu och sen ska jag hem till mor och far och hjälpa till att sätta ihop en Cablecross.

Återkommer..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar