tisdag 24 augusti 2010

Väderstationer..

Man tror att allt ska finnas på internet, jag kan berätta att det gör det inte.. Jag har letat duktigt efter en väderstation, alltså en installerad och klar som det bara är att plocka hem data ifrån, finns inte..

Det sitter en jättefin väderstation här i byn, den tillhör Trafikverket och ger dem information om väglag. Den mäter vind, nederbörd, temp och vägtemp. Den har varit avstängd sen i början av sommaren och de kommer inte att slå igång den fören vintern börjar närma sig.. Häpp..

Jag ringde SMHI för att höra vart deras närmsta station ligger. Den närmsta stationen de har som mäter vind är placerad i Gävle, hoho, 4 mil härifrån, det är värdelöst.. En i Gävle och en i Åmot..

Nej men, det finns ju en finfin lösning på mitt problem, jag åkte helt enkelt och köpte mig en egen väderstation igår.. Alec har nu byggt en mast till den. Har dock inte fått den på plats ännu men det kommer..

Jag fnattade mest bara runt igår, fick inte mycket gjort.. Var till grannbyn och fick mina däck omlagda på bilen, framdäcken har varit blankslitna länge nu..

Var till Valbo, sen till Sandviken för en fika med Jenny, därefter hem och hämta flygskärmen, ner till mamma och sådde perenner, Jäderfors och upptäckte det var vindstilla, sen hem och sängen..

Idag ska jag försöka hinna med två gympass, ett nu på förmiddagen och ett till sen efter jag varit till Salong Emelie A och friserat kalufsen..

Nu ska jag sätta lite fart..

Återkommer..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar