söndag 9 december 2007

Härliga söndag!

Fick sova ut idag, ändå till 09,00.. Ja då ringde klockan, så kanske inte riktigt sova ut men jag fick sova riktigt länge..

Idag är det inte plusgrader utomhus, det gör mig glad. Det bör inte få förekomma varma grader i december..

Tänk, när jag var ett mindre barn så var det nästan alltid mycket snö på vintrarna. Det gick inte en vinter utan att snöskotern fick luftas av.. Det känns som att det är över nu. Det är ingen idé att ha en skoter. Det finns ju ingen snö..

Nu vart jag lite rädd att jag ska fortsätta prata väder, jag är själv så innerligt trött på allt tjat om vädret i världen.. Visst är det viktigt med miljö, det fattar vi väl alla. Jag behöver inte få det intjatat flera gånger varje dag..

Vad gör jag för miljön? Det törs jag knappast svara på. Svaret är nog: INGENTING.. men, tänker jag efter såå, jag använder alltid motorvärmare i bilen, men det är bara för att jag är rädd om min bil. Sen är det ju skönt att sätta sig i en varm bil på morgonen. För, om man ändå ska i med motorvärmare så verkar det urdumt att inte ha en kupévärmare..Mer då, jag är så där halvbra på att sortera sopor. Eller, jag sorterar inte mat, det är så lite mat som slängs bort här hemma.. känns onödigt att ha en liten illaluktande påse i köket. Sen då, jag har börjat städa med Grumme Grönsåpa, moppar golv, torkar överallt, diskar matskålar till Tjabo med det. Det är ju svanmärkt, bra. Luktar gott gör det också. men även där finns en annan anledning än att jag bryr mig om miljön, Det är nämnligen så att jag älskar lukten av det, jag har trägolv i vardagsrummet, jag blir inte allergisk när jag använder det, Sen är det faktiskt en av få rengöringsprodukter som inte Tjabo tar skada av, det är ju flytande.. Så, jag använder det av rent egoistiska skäl och inte för att värna om miljön.

Jag har däremot en miljöbil, en Seat Ibiza 1.4 Diesel. Den är skattefri i tre år pga att den är miljövänlig. Men, så klart, jag köpte den ju inte för att den är miljövänlig.

Snart ska jag byta ut alla glödlampor i lägenheten mot lågenergilampor. Men även det för att jag tjänar på det själv. Just nu sitter billiga glödlamport från IKEA där, de går sönder stup i kvarten, vilket inte är så trevligt när just de lamporna är väldigt krångliga att byta. har nämnligen såna globlampor i porslin både i köket och i hallen.. Lågenergilampor brukar ju i regel hålla längre.

Ja, på tal om lampor, jag fick då att göra idag, jag måste laga lampan i vardagsrummet, viren har gått av, funderar nästan på att köpa en ny, det funkar ändå inte med just den lampan, Tjabo älskar den,, och tyvärr hängen en sladd på den, (så kalrt, det är en lampa). Så han får inte vara där. Kanske får bli en globlampa där med. De kan han inte sitta på, bara hasar av. Tänk att man till och med måste tänka till när man köper taklampor.. tss..

Nu är det dags för frukost. Fiberberikad havregrynsgröt med 1 matsked hela linfrön med rårörda lingon..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar